Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bathed

1. 6. 2010 12:20
chjo I.

Opomenu vtíravou otázku, co přesně měl autor článku na mysli, když dle mého laického názoru použil nesmyslně pojem derivace.... Která veličina že rostla třeba právě reportérovi ČT, ponechejme prosím na větší či menší míře fantazie každého čtenáře.... Co mně ale zas a znova dohání k smíchu, je opětovné vypočítávání tzv. "mrtvých hlasů", přičemž tomuto milionu voličů, kteří se z různých pohnutek rozhodli do urny vhodit lístek více či méně obskurním uskupením, které buď nikdy nedosáhly ani minimální důležitosti, či naopak samy sebe různými harakiri poslaly pod onu magickou hranici 5%, přikládá autor schopnost mít opravdu vlastní názor. Tento je prý nezglajšajtovaný masmédii a je potřeba tento názor prý vnímat. "Zbytek" - tj. 4 miliony ostatních občanů, prý nejsou "všichni ovce" - legrační...

0 0
možnosti

bathed

1. 6. 2010 12:20
chjo II.

 Problematika poměrného volebního systému je velmi složitá a laikovi z toho vychází jediné: na rozdíl od většinového systému kde vítěz bere vše, zde mohou i méně úspěšná uskupení nalézt pozici, která jim umožňuje prosazovat své zájmy. Je ale jasné, že MUSÍ existovat hranice (u nás 5%) pod kterou zkrátka hlas padá pod stůl. Ale zkusil jsem jen tak namátkou seskládat PS, kde VŠICHNI VOLIČI NALEZNOU SVÉHO ZÁSTUPCE. Čtěte a bděte: Národní prosperita nebude mít nikoho a 186 hlasů skončí v propadlišti dějin... stejně tak liberálové.cz s 260hlasy. Ale ČSNSociální má o 35 lístků víc a poslance! Evropský střed a Humanisté taky po jednom, klíčové hnutí dva, ČSNS 3, sládkovci 4, STOP 6, monarchisté a konzervativci po 8, moravané 23, občané 26, Cibulka 47, svobodní občané 74 a piráti 81. Dělnická strana 114, zelení 244, Bobošíková 367, zemanovci 433 a lidovci 439.

0 0
možnosti

vena65

1. 6. 2010 8:01
No nevím,

hodnocení, jaká bude vláda, je předčasné. Vyčkejme uvidíme. Chci věřit že jsme konečně dali politikům na vědomí, že tu nejsou navěky a že si to budou při svým krocích uvědomovat. Pokud ne, je na nás abychom to dali najevo ještě silněji v senátních volbách.

A co se EU týče, musíme zas my vzít na vědomí, že většina voličů chce žít ve vězení, kde se jim nehrozí ztráta střechy nad hlavou a obživy. Svou skývu chleba a trochu vody dostanou vždy.

Asi teda.

0 0
možnosti

jarinka

1. 6. 2010 7:46
Perfektní.

0 0
možnosti

mamenec

1. 6. 2010 7:01
Dotaz

Co vás vede k tomu, že máte potřebu sdělovat světu bláboly?

0 0
možnosti

jeffe.cyrany

1. 6. 2010 6:53
Koukám ,

že čím blbější tím lepší. Co takhle skupina Bilberg nebo tak ňáko, Ilumináti atd. Hoši co chtějí ovládnout Evropu a pak svět .

0 0
možnosti

Pavel Pátek

1. 6. 2010 6:29
Tento blog

se začíná jen hemžit extrémisty! ;-D Jen tak dál. R^ EURv

0 0
možnosti

nicknamed

1. 6. 2010 3:06
...

prvni pulka clanku je hromada kecu, ta druha uz je lepsi, ale taky nema smysl moc hodnotit. na druhou stranu doporucim bez jakehokoliv komentare (nazor si udelate sam) knihu fareeda zakarii: budoucnost svobody, pokud neumite perfektne anglicky, pak si sezente druhe vydani v cestine, to prvni je fakt mizerne prelozene. najdete si kapitolu o nevolenych institucich a taky kapitola o referendech stoji za to. ta podpori vasi nenavist k strane veci verejnych, tak jak k tomu dopomohla mne.

0 0
možnosti

svetla666

1. 6. 2010 2:36
EU je ve skutečnosti USA - proto všechny nahnali

Google - zadej Podraz jménem Obama...tam je pravda.,..mečekej ji od nečeských soukromých médií....tady ti to zazpívají...jak se věci mají..

http://www.youtube.com/watch?v=yQMydxI0ahI&feature=related

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS